logó terv

A logó minden vállalkozás identitásának egyik központi eleme, mely kifejezi a cég vagy a márka személyiségét. A logó és a márka mindenhol jelen van a cég életében: minden kiküldött e-mailen, a weboldalon, az iroda ajtaján, stb. A logó a céged arca. Azonban fontos megjegyezni, hogy egy logó nem egyenlő az arculattal! (tájékozódhatsz az arculattervezés aloldalon)
A logó a vállalkozások arca. A branded megteremtője, a legfontosabb arculati elem, mely kifejezi mindazt amit a céged képvisel. Átad egy hangulatot, érzést, stílust, minőséget, megjelenést, és magába foglalja mindazt amiért az emberek megjegyeznek. A világmárkák mind ötletes és könnyen megjegyezhető logóval rendelkeznek, mely azonnal eszünkbe jut egy-egy márka megemlítésénél. A megjegyezhetőség létfontosságú, hogy egy jól működő brandyt építs. Fontos ahhoz, hogy kialakítsd és fenntartsd az érdeklődést a terméked/szolgáltatásod iránt, és hogy a céged/vállalkozásod márkává válhasson a piacon.

Miért ÉRDEMES ENGEM VÁLASZTANI?

Ingyen konzultáció

Online vagy személyes beszélgetés, mely egy jó lehetőség, hogy megismerjem, miben tudok segíteni.

Teljeskörű ügyintézés

Teljeskörű ügyintézés, tárhely szolgáltatás és domain rendelés, átregisztráció.

ÁLLANDÓ KAPCSOLATTARTÁS

Telefonon és email-en állandó közvetlen kapcsolat, két munkanapon belül válaszolok.

ÜGYFÉLKÖZPONTÚSÁG

A te igényeidet tartom szem előtt. Olyan munkát szeretnék átadni neked, ami tükrözi a vállalkozásod.

hogyan épül fel a folyamat?

1. Brief

Szükség van kezdeti instrukciókra, elvárásokra, kívánságokra, akár egy mindenre kiterjedő leírásra a témáról, a vállalkozásról, az igényekről. Ezt jó esetben megkapom az ügyféltől. Ha nincs kezdeti elképzelés, se információk, akkor nekem kell rendelkeznem rávezető kérdésekkel, amikből a szükséges információkat megszerzem, akár a személyes egyeztetés során, akár írásban.

2. HIVATALOS ÁRAJÁNLAT

Ez után küldöm el a hivatalos árajánlatot (a tárgyalás vagy első megkeresés során csak irányárat adok). Az árajánlat elfogadása és 50% előleg elutalása után állok csak neki a tényleges tervezésnek. Az előleg a kutatómunkát és az első tervek munkadíját fedezi.

3. KUTATÓMUNKA

Körülnézek, hogy hasonló témára mit alkottak már mások, inspirálódok, hogy a konkurenciához képest hol tudom elhelyezni a leendő logót formailag, mivel tudom kiemelni a többi közül. Arról nem is beszélve, hogy nehogy belefussak hasonló megoldásokba

4. TERVEZÉS

Elkészítek 2-3 lógótervet. A logót többnyire kézzel vázlatozom, majd számítógépen kerül megtervezésre. Az első körös prezntáció során többnyire kizárólag fekete-fehérben mutatom be a terveket. Miért? Nagyon egyszerűen azért, mert minden logónak működnie kell egy színben is, így érdemes már az alapoknál így tervezni. Másrészt egy színben is egy felismerhető, megjegyezhető formát kell mutatnia. Az ügyfélnek az első körben bemutatott tervek közül kell kiválasztania egyet. Ha egyik sem nyeri el tetszését, egy további tervet készítek, de előtte fel kell mérni ismét, hogy miért nem tetszettek az első tervek és további instrukciókat kell kérnem.

5. KORREKTÚRA

Szinte minden esetben szükség van korrekcióra, módosításra. Nagy szerencse, ha nincs, de ha így is van, akkor is ennél a pontnál kell fixálni az arányokat, a formákat, stb. Ennél a pontnál kerülnek bemutatásra a színtervek is, valamint szemléltetem, hogyan mutat majd adott felületeken, valamint a reszponzív nézetek kialakítása.

6. VÉGLEGESÍTÉS, átadás

A kiválasztott, korrektúrázott logóterv véglegesítése. Színek definiálása, reszponzív nézetek véglegesítése. A logóhasználati útmutató megírása. A logóhasználati útmutató mutatja be a logó szerkezetét, a használatának, alkalmazásának szabályait, méreteit, arányait, színeit, különböző felületeken történő megjelenését. A logó kimentése a legfontosabb képformátumokba. A logó átadása a legfontosabb képformátumokban: raszteres és vektoros formában egyaránt, RGB, CMYK és PANTONE színterekben úgyszintén, szükség esetén RAL szín is definiálásra kerül. A teljes pakk kizárólag a munkadíj hátralevő részének rendezése után kerül átadásra.

referencia munkák